Focaccia
Foto:

Focaccia

Focaccia passer til alt, enten som tilbehør til en pastarett, til grilling eller ved siden av en god salat.

Fremgangsmåte

Løs opp gjæren i vannet og la blandingen stå i 10 minutter. Tilsett olivenoljen.

Bland inn melet litt etter litt. Ha litt mel på bakebordet og elt deigen til den er smidig.

Legg den i en bolle til heving i en time (eller aller helst over natten da kan du steke brødet om morgenen, alternativt kan du fryse det).

Dekk med plastfolie. Smør en langpanne med olivenolje eller bruk bakepapir.

Kna deigen og kjevle den til en tykk leiv som passer til pannen. La etterheve under et stoffstykke i 30 minutter.

Lag groper i deigen med fingeren og drypp over godt med olivenolje. Dryss over grovt salt og rosmarinblader (grovhakket hvis de er store).

Stek brødet ved 200 grader i 30 minutter. Skjæres opp i firkanter à 5x5 cm.

Tips: Dette langpannebrødet er nesten en rett i seg selv. Du trenger bare litt spekeskinke og en salat ved siden av.

Her det flere gode oppskrifter på foccacia 

Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk

Og dette er våre glutenfrie oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 22 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen