Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus
Apéritif

Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus

Hvorfor ikke imponere med noen herlige posjerte egg som en rask og delikat hverdagsmiddag i dag? Her oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Skjær soppen i terninger. Smelt smøret i en gryte. Ha i soppen og la den steke noen minutter.
  2. Dryss mel over soppen og rør det inn. Spe med fløte tilsatt sherry. La sausen få koke ca. 5 minutter.
  3. Vend til slutt inn hele eller hakkede reker og hakket gressløk. Smak til med salt og pepper.
  4. Trekk kjelen til side mens eggene posjeres. Rekene kan bli seige ved koking.
  5. Kok opp en kjele med vann tilsatt litt salt og eddik. Skru ned varmen slik at vannet holder seg varmt, men ikke boblekoker.
  6. Knekk ett og ett egg opp i en øse eller en kopp og senk eggene ned i det kokende varme vannet. Forsøk å få hviten til å samle seg mest mulig rundt eggeplommen.
  7. Ta eggene opp etter ca. 6 minutter.
  8. Legg ristede loffskiver på tallerkener og fordel sausen over. Legg forlorent (posjert) egg på toppen. Pynt med salatblader, sitron og dill.

Slik får du brukt opp alle eggene du har kjøpt inn

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her