Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus

Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus

Hvorfor ikke imponere med noen herlige posjerte egg som en rask og delikat hverdagsmiddag i dag? Her oppskriften.

Fremgangsmåte

Skjær soppen i terninger. Smelt smøret i en gryte. Ha i soppen og la den steke noen minutter.

Dryss mel over soppen og rør det inn. Spe med fløte tilsatt sherry. La sausen få koke ca. 5 minutter.

Vend til slutt inn hele eller hakkede reker og hakket gressløk. Smak til med salt og pepper.

Trekk kjelen til side mens eggene posjeres. Rekene kan bli seige ved koking.

Kok opp en kjele med vann tilsatt litt salt og eddik. Skru ned varmen slik at vannet holder seg varmt, men ikke boblekoker.

Knekk ett og ett egg opp i en øse eller en kopp og senk eggene ned i det kokende varme vannet. Forsøk å få hviten til å samle seg mest mulig rundt eggeplommen.

Ta eggene opp etter ca. 6 minutter.

Legg ristede loffskiver på tallerkener og fordel sausen over. Legg forlorent (posjert) egg på toppen. Pynt med salatblader, sitron og dill.

Flere eggende retter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen