Frostet nakenkake
Dansukker

Frostet nakenkake

Fremgangsmåte

Kakebunner:
Sett ovnen på 175 °C. Smør tre runde former (16–20 cm i diameter). Visp smør, sukker og sirup lyst og kremaktig i en stor bolle. Tilsett ett egg om gangen. Sikt i hvetemel, maisennamel, bakepulver og salt, og tilsett melken. Rør til en jevn røre. Fordel røren i de tre formene, og stek i 35–40 minutter. 

Syltetøy:
Bland bær og gelésukkeret i en gryte, og kok i 5–10 minutter avhengig av bærtypen. Syltetøyet skal være ganske stivt. Avkjøl. 

Kremostglasur:
Visp sammen alle ingrediensene. 

Isfjell-pynt:
Kok opp vann, sirup og vann til ca. 160 °C. Tilsett blå farge. Hell sukkerlaken på et bakepapir, og la avkjøles helt. Knekk i biter. 

Montering av kaken:
Del kakebunnene på midten hvis de blir for tykke. Smør et lag med syltetøy på bunnen, men ikke helt ut i kantene. Legg bunner og syltetøy vekselvis oppå hverandre. Smør glasur over toppen av kaken, og pynt med isfjell og valgfritt strøssel.

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar
Dagens rett
Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar

Denne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden. Og rødkål bør være i enhver grønnsaksskuff i ukene framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her