Fyldig oste- og grønnsaksuppe med kylling

Fyldig oste- og grønnsaksuppe med kylling

Å servere kyllingen på denne måten er tidsbesparende, uten at det går ut over smaken. Du kan velge hvilken som helst annen suppe å legge kyllingbitene oppi.

Fremgangsmåte

Smelt smør i en stor tykkbunnet kjele ved middels varme. Ha i finhakket løk, purre og hvitløk. La det surre under hyppig omrøring i ca 5 minutter.

Rør melet inn i grønnsakene og la det surre videre i et par minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett melk og hønsekraft gradvis under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp suppen under omrøring.

Tilsett renset gulrot, nepe, stangselleri og potet kuttet i små terninger. Reduser varmen og la det hele småkoke under lokk til grønnsakene er møre. Rør av og til.

Tilsett matfløten (evt lett crème fraîche) og revet ost, og rør til osten har smeltet. Suppen må ikke koke etter at osten er tilsatt. Tilsett finhakket timian og smak til suppen med salt og pepper.

Mens suppen tilberedes stekes kyllingfiletene. Dryss salt og pepper på filetene og stek dem i smør ved middelsvarme i stekepanne i ca 3 minutter på hver side. 

Øs suppen opp i boller, skjær filetene i skiver og dander oppå suppen. Dryss gjerne over litt finhakket timian.

Slik lager du hønse- eller kyllingkraft selv

Her finner du oppskriftene til 400 forskjellige supper

Her finner du veldig mange oppskrifter med kyllingfilet 

Se hva du kan lage av de enkelte delene av kyllingen

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Melk.no

4
4/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen