Fyldig oste- og grønnsaksuppe med kylling
Melk.no

Fyldig oste- og grønnsaksuppe med kylling

Å servere kyllingen på denne måten er tidsbesparende, uten at det går ut over smaken. Du kan velge hvilken som helst annen suppe å legge kyllingbitene oppi.

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en stor tykkbunnet kjele ved middels varme.
  2. Ha i finhakket løk, purre og hvitløk.
  3. La det surre under hyppig omrøring i ca 5 minutter.
  4. Tilsett matfløte og kraft gradvis under omrøring.
  5. Kok opp og la småkoke i 10 minutter til den tykner litt.
  6. Tilsett renset gulrot, nepe, stangselleri og potet kuttet i små terninger.
  7. Reduser varmen og la det hele småkoke under lokk til grønnsakene er knapt møre. Rør av og til.
  8. Tilsett crème fraîche og revet ost, og rør til osten har smeltet. Suppen må ikke koke etter at osten er tilsatt.
  9. Tilsett finhakket timian og smak til suppen med salt og pepper.
  10. Mens suppen tilberedes stekes kyllingfiletene: Dryss salt og pepper på filetene og stek dem i smør ved middels varme i stekepanne i ca 3 minutter på hver side. 
  11. Øs suppen opp i boller, skjær filetene i skiver og legg oppå suppen. Dryss gjerne over litt finhakket timian.

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her