FYLT AUBERGINER MED KJØTTSAUS

Ingredienser
2 auberginer
litt olje og salat
2 ss smør/margarin til steking
1 liten rød chillipepper
1 løk
250 g kjøttdeig
1 boks(400g)hakkede tomater
1 knippe basilikumblader
100 g revet gulost.

Fremgangsmåte

stekes ved 225 grader i ca 10-15 min + 10-15 min i en ildfast form på midterste rille.

del auberginene på langs. grav ut auberginkjøttet med en skje og skjær det i små terninger. pensle auberginen med olje og strø over salt. stekes som angitt.
fres aubergineterningene i smør sammen med chillipepper i tynne strimler og finhakket løk.
stek kjøttdeigen gyllen brun, tilsett salt og pepper og bland i de stekte små grønnsakene. tilsett tomatene og finsnittet basilikum. la det hele surre noen minutter.
fordel fyllet i de halve auberginene og dryss ost på toppen. stek som angitt i 10-15 min.
pynt med urter før servering. retten smaker nydelig med godt brød ved siden av.

Sendt inn av åshild aunsmo

Forsiden akkurat nå
Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
+
Tester

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai

Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai
Guide
Oppskrifter på festkaker

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai

Hvem har sagt at de festkaker må være kompliserte? Her er en rekke enkle oppskrifter fra Kvæfjordkake og Pavlova til kransekake og kringle, som kommer til å gjøre den store festen enda større.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik setter du sammen et fristende koldtbord
Guide
Oppskrifter til 17. mai

Slik setter du sammen et fristende koldtbord

Koldtbord er ingen kunst med de herlige oppskriftene du finner her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her