Fylt lammelår med spennende smaker
Matprat.no

Fylt lammelår med spennende smaker

Hvis du fyller lammelåret slik vi foreslår i denne oppskriften får du en smaksopplevelse av de spjeldene..

Fremgangsmåte

Start med å skjære ut isbenet. (Noen kaller det nøkkelbenet) øverst på låret. Finn punktet hvor benet starter og la kniven følge benet ned til neste ledd. Skjær rundt benet og prøv å få med minst mulig kjøtt. Skjær av senefester og ta benet ut.

Skjær så videre lang neste ben ned til det siste leddet. Gjør på samme måte som isbenet. Ta vare på bena, de kan steke med steken og gir god smak til sjyen.

Brett ut steken med skinnsiden ned og fordel tomatpure utover kjøttet. Skjær de soltørkede tomatene i strimler, finhakk løken og skjær fetaosten i små terninger. Oliven deles i fire. Fordel dette over lammesteken og dryss over finhakket persille, ½ ts salt ½ ts pepper.

Rull lammesteken sammen og surr godt med hyssing. Gni inn resten av salt og pepper rundt hele steken.

Legg lammesteken over i et ildfast fat. Stikk et steketermometer i kjøttet, pass på å styre unna fyll eller ben da dette gir ukorrekt temperatur på kjøttet. Stek lammesteken på 125 grader i ca. 2  timer til termometeret viser ca. 65 grader.

La steken hvile i ca. 15 - 20 minutter før den skjæres opp.

Server lammesteken med en frisk salat og nykokt ris.

Lyst til å lage noe annet med lammelår så se her

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula
Dagens rett
Helstekt svinefilet med appelsinsaus

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula

Svinefilet kan fint erstattes av kylling eller kalkun i denne oppskriften. Og appelsin kan erstattes med klementiner om du har mye av dem fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her