Fylt lammestek
Foto: matprat.no

Fylt lammestek

Hvis du ønsker å imponere de rundt bordet, er det å servere fylt lammestek en sikker vinner. Ikke bare ser den flott ut, men kjøttet blir så utrolig saftig og smakfullt.

Fremgangsmåte

  1. Bein ut lammesteken, eller kjøp en som er ferdig utbeinet.
  2. Smør på tomatpuré. Hakk løk, hvitløk, oliven og soltørkede tomater og dryss det utover sammen med fetaost og krydder.
  3. Rull steken fast sammen, og surr den med hyssing. Stikk inn steketermometer i kjøttdelen av steika.
  4. Legg den i en ildfast form og stek på 125°C i 1½ - 2 timer, til termometeret viser 70°C. Da er steken rosa.
  5. Ønskes gjennomstekt kjøtt - stek videre til 76°C.
  6. Server med salat og f.eks. fløtegratinerte poteter.
  7. Fylling av lammelår:
    Skal steken/låret fylles, må lår- og leggbein fjernes først.
  8. Skjær ut det store isbeinet med en tynn, skarp kniv. Start øverst ved det halvmåneformede leddet, skjær langs og inntil beinet.
  9. Bøy isbeinet bakover, stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen.
  10. Hold kniven inntil det store beinet inntil det er skåret løst. Ta vare på beinet til kraft- koking (sag eller hogg det i mindre biter).
  11. Legg fyllet i hulrommet etter beinet. Surr så stramt og tett du klarer med bomullstråd.

Se våre andre oppskrifter på lammestek

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her