Fylte kyllinglår med sitron- og basilikumcouscous
Foto: Kim Holthe

Fylte kyllinglår med sitron- og basilikumcouscous

Kyllinglår blir veldig saftige når de fylles som i denne oppskriften - tilberedning enten på grill eller i stekeovnen.

Fremgangsmåte

  1. Skjær en lomme i hvert kyllinglår med en skarp kniv.
  2. Prøv å lage lommen stor, men åpningen så liten som mulig.
  3. Bland sammen kremost, soltørkede tomater, sitronsaft og hakket basilikum.
  4. Fordel osteblandingen i kyllinglommene, og lukk åpningen med en tannstikker.
  5. Gni lårene inn med salt og pepper, og drypp på litt olivenolje.
  6. Grill lårene mens du snur de ofte i ca. 20 minutter, eller til det pipler ut blank kraft når du stikker i det med en spiss kniv.
  7. Server med sitron- og basilikumcouscous .
  8. Vinaigrette smaker godt til.

Tips: Du kan også lage denne retten i et ildfast fat i stekeovnen, ca 200 grader i 15-20 minutter.

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her