Galette med pære og chèvre
Foto: Caroline Tengen

Galette med pære og chèvre

Galette er en fransk bakst som kan anta mange former, alt fra Bretagnes berømte til ulike typer terte med eller uten fyll.

Fremgangsmåte

Start med galettedeigen Del smøret i mindre biter, og ha det i en kjøkkenmaskin. Miks det raskt sammen med hvetemel, melis og salt. Tilsett vann, og miks til deigen er samlet.

Dekk over med plast, og la deigen hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 175 °C.

Skjær chèvren i tynne skiver. Skyll pærene, ta ut kjernehuset og del dem i skiver.

Ha hasselnøttene i en bolle, og tilsett sirupen. Rør rundt.

Ta paideigen ut av kjøleskapet, og kjevle den ut til en sirkel på melet bakebord, ca. ½ cm tynn. Legg paideigen på et brett med bakepapir.

Legg pæreskivene og chèvren midt på paideigen, og strø over hasselnøttene. Brett inn paikantene mot midten, og pensle med vispet eggehvite.

Stek nederst i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Her finner du mange oppskrifter på terter

Og  selvfølgelig er det veldig mange oppskrifter på pannekaker fra hele verden, selvfølgelig også norske

 Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Dansukker.no

5
5/5 etter 13 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen