Garganelli med asparges og fløte (Garganelli agli Asparagi e Panna) (Italia)

Fremgangsmåte

Skjær av og kast de harde endene på aspargesen. Du skal sitte igjen med ca 200 g renset asparges. Skjær stilkene i biter på skrå, i omtrent samme lengde som pastaen.

Forvell aspargesstilkene i saltet, kokende vann i 2 minutter, toppene i 1 minutt. Slå straks av vannet, skyll i kaldt vann og sett til side.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. I mellomtiden har du smør og fløte i en mellomstor kjele, smaker til med salt og pepper og lar det koke opp. La det småkoke noen minutter til sausen har kokt inn og tyknet.

Tilsett asparges, vin og omtrent halvparten av parmesanosten. Smak til sausen og la den stå over svak varme.

Slå vannet av den kokte pastaen og hell den i en oppvarmet bolle. Hell sausen over, dryss med friske urter og bland godt. Serveres straks, drysset med resten av parmesanen.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

At erter, kjøtt og flesk, er manges yndlingsrett, forstår du fort når du har smakt den
Dagens rett

At erter, kjøtt og flesk, er manges yndlingsrett, forstår du fort når du har smakt den

Det er viktig å holde tradisjonsmaten i live. Denne oppskriften er en skikkelig smaksbombe.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette var bestemors favorittdessert
Ukens kake

Dette var bestemors favorittdessert

Har du levd noen tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Sikre deg oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den kule drinken Salty Dog fortjener mer oppmerksomhet
Ukens drink
Salty Dog drinkoppskrift

Den kule drinken Salty Dog fortjener mer oppmerksomhet

Kombinasjonen av gin/vodka, grapefrukt og salt er en innertier som gir lyst på mer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her