Garganelli med asparges og fløte (Garganelli agli Asparagi e Panna) (Italia)

Fremgangsmåte

Skjær av og kast de harde endene på aspargesen. Du skal sitte igjen med ca 200 g renset asparges. Skjær stilkene i biter på skrå, i omtrent samme lengde som pastaen.

Forvell aspargesstilkene i saltet, kokende vann i 2 minutter, toppene i 1 minutt. Slå straks av vannet, skyll i kaldt vann og sett til side.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. I mellomtiden har du smør og fløte i en mellomstor kjele, smaker til med salt og pepper og lar det koke opp. La det småkoke noen minutter til sausen har kokt inn og tyknet.

Tilsett asparges, vin og omtrent halvparten av parmesanosten. Smak til sausen og la den stå over svak varme.

Slå vannet av den kokte pastaen og hell den i en oppvarmet bolle. Hell sausen over, dryss med friske urter og bland godt. Serveres straks, drysset med resten av parmesanen.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere
Dagens rett

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere

Det møreste kjøttet av alle er reinsdyrfileten. Den fortjener det beste følget, og det er faktisk veldig lett å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken
Ukens kake

Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken

Den er myk og saftig takket være bærene. Den kan spises som den er eller serveres med pisket krem, rømme eller iskrem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her