Garganelli med asparges og fløte (Garganelli agli Asparagi e Panna) (Italia)

Fremgangsmåte

Skjær av og kast de harde endene på aspargesen. Du skal sitte igjen med ca 200 g renset asparges. Skjær stilkene i biter på skrå, i omtrent samme lengde som pastaen.

Forvell aspargesstilkene i saltet, kokende vann i 2 minutter, toppene i 1 minutt. Slå straks av vannet, skyll i kaldt vann og sett til side.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. I mellomtiden har du smør og fløte i en mellomstor kjele, smaker til med salt og pepper og lar det koke opp. La det småkoke noen minutter til sausen har kokt inn og tyknet.

Tilsett asparges, vin og omtrent halvparten av parmesanosten. Smak til sausen og la den stå over svak varme.

Slå vannet av den kokte pastaen og hell den i en oppvarmet bolle. Hell sausen over, dryss med friske urter og bland godt. Serveres straks, drysset med resten av parmesanen.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her