Garganelli med asparges og fløte (Garganelli agli Asparagi e Panna) (Italia)

Fremgangsmåte

Skjær av og kast de harde endene på aspargesen. Du skal sitte igjen med ca 200 g renset asparges. Skjær stilkene i biter på skrå, i omtrent samme lengde som pastaen.

Forvell aspargesstilkene i saltet, kokende vann i 2 minutter, toppene i 1 minutt. Slå straks av vannet, skyll i kaldt vann og sett til side.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. I mellomtiden har du smør og fløte i en mellomstor kjele, smaker til med salt og pepper og lar det koke opp. La det småkoke noen minutter til sausen har kokt inn og tyknet.

Tilsett asparges, vin og omtrent halvparten av parmesanosten. Smak til sausen og la den stå over svak varme.

Slå vannet av den kokte pastaen og hell den i en oppvarmet bolle. Hell sausen over, dryss med friske urter og bland godt. Serveres straks, drysset med resten av parmesanen.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her