Glasert BBQ ribbe med coleslaw

Ingredienser
4 - 6 pers.

ca. 3 kg tynnribbe
salt og kvernet
sort pepper

Glasur:
1 dl lysebrunt eller brunt sukker
1 dl soyasaus
1 dl flytende honning
1 dl ketchup
1 ss revet frisk ingefær
2 hvitløkfedd,revet eller knust
1 ts sambal oelek (chilipasta)
1 / 2 ts five spice krydder
6 ss brun rom

Coleslaw:
1 l revet eller finsnittet sommerkål
1 revet gulrot
1 liten rødløk, i tynne skiver
1 dl remulade
1 / 2 dl crème fraîche
1 ss sitronsaft
1 ss sukker

Fremgangsmåte

Skjær av svoren og krydre ribben godt med salt og pepper. Pakk den inn i folie og la ribben gjerne ligge natten over i kjøleskapet. Rør sammen alle ingrediensene til glasuren. Legg ribben i en langpanne med litt vann i bunnen. Pensle ribben med litt av glasuren og dekk godt med aluminiumsfolie. Damp ribben i ovn ved 150 grader i ca. 2 1 / 2 time eller til kjøttet begynner å løsne fra beina. Legg ribben på grillen og pensle på glasuren under grilling. Pass på temperaturen så ikke glasuren brenner seg.

Coleslaw: Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Denne oppskriften er laget av Lise Finckenhagen

Sendt inn av Kurt Helge Johansen

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her