Glasert BBQ ribbe med coleslaw

Ingredienser
4 - 6 pers.

ca. 3 kg tynnribbe
salt og kvernet
sort pepper

Glasur:
1 dl lysebrunt eller brunt sukker
1 dl soyasaus
1 dl flytende honning
1 dl ketchup
1 ss revet frisk ingefær
2 hvitløkfedd,revet eller knust
1 ts sambal oelek (chilipasta)
1 / 2 ts five spice krydder
6 ss brun rom

Coleslaw:
1 l revet eller finsnittet sommerkål
1 revet gulrot
1 liten rødløk, i tynne skiver
1 dl remulade
1 / 2 dl crème fraîche
1 ss sitronsaft
1 ss sukker

Fremgangsmåte

Skjær av svoren og krydre ribben godt med salt og pepper. Pakk den inn i folie og la ribben gjerne ligge natten over i kjøleskapet. Rør sammen alle ingrediensene til glasuren. Legg ribben i en langpanne med litt vann i bunnen. Pensle ribben med litt av glasuren og dekk godt med aluminiumsfolie. Damp ribben i ovn ved 150 grader i ca. 2 1 / 2 time eller til kjøttet begynner å løsne fra beina. Legg ribben på grillen og pensle på glasuren under grilling. Pass på temperaturen så ikke glasuren brenner seg.

Coleslaw: Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Denne oppskriften er laget av Lise Finckenhagen

Sendt inn av Kurt Helge Johansen

Forsiden akkurat nå
Denne drinken smaker virkelig av høst
Ukens drink

Denne drinken smaker virkelig av høst

En drink som både er leskende og samtidig smaker av høst med lett innslag av røyk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Seier i nordisk for sommelierer for Nikolai Haram Svorte på fjerde forsøk

Gull i Nordisk for sommelierer ble Nikolai Haram Svortes 11. medalje i norske og nordiske konkurranser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Benjamin Aarsland til topps i ny drinkkonkurranse

Stavangers fremste bartenderstjerne Benjamin Aarsland stakk av med seieren i konkurransen Buffalo Trace – Perfectly Untamed.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Matkurs: Bli en grillmester
Matkurs og vinkurs
Matkurs i Oslo

Matkurs: Bli en grillmester

25. oktober inviterer Weber deg til et amerikansk grillkurs. Perfekt for deg som vil løfte grillferdighetene til neste nivå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her