Godt grovt brød med havregryn stekt i varmluft
Foto: Lauri Patterson

Godt grovt brød med havregryn stekt i varmluft

Dette brødet blir ekstra saftig med havregryn og når det stekes i varmluft.

Fremgangsmåte

  1. Varm opp væsken til den blir fingervarm og rør ut gjæren i den.
  2. Ha alt det tørre (minus litt av hvetemelet) i en miksmasterbolle og hell i væsken mens miksmateren elter deigen sammen.
  3. La mikseren elte på ganske stor hastighet i 8-10 minutter.
  4. Tilsett eventuelt litt mer hvetemel til du ser at deigen akkurat slipper bollen.

    Dekk bollen med et bakeklede og la den heve til dobbel størrelse.
  5. La det ta den tiden det tar, hvis ikke blir brødene dine flate og tunge.

    Ha litt mel på bordet eller benken og hvelv deigen over.
  6. Elt den litt sammen før du deler den i 3 like store deler.
  7. Form hver del til en pølse og ha dem i smurte brødformer.
  8. Du kan også plassere alle 3 brødene i en smurt langpanne.

    Dekk til brødene igjen og la dem etterheve til de fyller brødformene og du kan se at de er luftige.
  9. Brødene skal steke på 200 grader i 45-50 minutter på nederste rille.
  10. For å sjekke at de er ferdigstekte, tar du et brød ut av forma og kakker på undersiden av det. Får du en hul lyd, er brødet ferdig.
  11. Steker du 6 brød samtidig, bruker du varmluft og 180 grader.
  12. Ta brødene ut av brødformene og la dem avkjøles på en bakerist.

Tips:
Du trenger ikke å doble gjærmengden selv om du dobler resten av oppskriften.


Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her