Godt grovt brød med havregryn stekt i varmluft
Foto: Lauri Patterson

Godt grovt brød med havregryn stekt i varmluft

Dette brødet blir ekstra saftig med havregryn og når det stekes i varmluft.

Fremgangsmåte

  1. Varm opp væsken til den blir fingervarm og rør ut gjæren i den.
  2. Ha alt det tørre (minus litt av hvetemelet) i en miksmasterbolle og hell i væsken mens miksmateren elter deigen sammen.
  3. La mikseren elte på ganske stor hastighet i 8-10 minutter.
  4. Tilsett eventuelt litt mer hvetemel til du ser at deigen akkurat slipper bollen.

    Dekk bollen med et bakeklede og la den heve til dobbel størrelse.
  5. La det ta den tiden det tar, hvis ikke blir brødene dine flate og tunge.

    Ha litt mel på bordet eller benken og hvelv deigen over.
  6. Elt den litt sammen før du deler den i 3 like store deler.
  7. Form hver del til en pølse og ha dem i smurte brødformer.
  8. Du kan også plassere alle 3 brødene i en smurt langpanne.

    Dekk til brødene igjen og la dem etterheve til de fyller brødformene og du kan se at de er luftige.
  9. Brødene skal steke på 200 grader i 45-50 minutter på nederste rille.
  10. For å sjekke at de er ferdigstekte, tar du et brød ut av forma og kakker på undersiden av det. Får du en hul lyd, er brødet ferdig.
  11. Steker du 6 brød samtidig, bruker du varmluft og 180 grader.
  12. Ta brødene ut av brødformene og la dem avkjøles på en bakerist.

Tips:
Du trenger ikke å doble gjærmengden selv om du dobler resten av oppskriften.


Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her