Gratinert capresesalat

Gratinert capresesalat

Caprese-salat som bare består av mozzarella, tomater, basilikum og olivenolje smaker fortreffelig i stekt utgave. Du trenger bare litt godt brød til.

Fremgangsmåte

Vask og skjær tomatene i skiver. Tørk av mozzarellaen på tørketpapir og skjær i skiver. Legg tomater og mozzarella lagvis i en ildfast form. Grovhakk 4 basilikumblader og dryss over. Gjenta med sitronskall og sitronsaft samt salt og pepper. Stek i ovnen ved 225 grader i 10 minutter til osten er blitt gyllen. 
Drypp over oljen, legg på resten av basilikumen og server sammen med godt brød og gjerne god spekeskinke eller spekepølse. 

Tips:
For ekstra smak kan du hakke opp to ansjosfileter og drysse over før du setter inn formen.

Her finner du mange flere deilige salater

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen