Gratinert hummer 3

Ingredienser
En hel hummer på ca 500 gram
3 finhakkede sjalottløk
1 liten finhakket trøffel (kan sløyfes, men anbefales å ha med)
200 gram champignon eller aromasopp, kuttet i fire deler
2 spiseskjeer smør
1 dl madeira
2 desiliter kremføte
Fersk eller tørket estragon (smak ti, styrken kan variere voldsomt)
1 spiseskje dijonsennep
Salt og pepper
Revet pamesan

Fremgangsmåte

Del hummerne i 2 i lengderetningen. Ta ut paven og tarmen. Skyll godt. Ta ut alt hummerkjøtt fra skrott og klør, og kutt det i terninger.

Smelt smøret og fres sjalottløk, trøffel og sopp til det tar farge og til vesken er kokt inn. Tilsett madeira og la det koke nesten helt inn. Hell i kremfløte og la det koke til det tykner. Ha i hummerkjøttet og la det koke opp.

Ta kaserollen av platen og smak til med estragon og dijonsennep. Dander blandingen i skallene, og å strø over litt revet parmesan. Sett det i ovn på 250 grader i 5-6 minutter til skorpen blir brun. Server.

Sendt inn av Arne Hanssen

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her