Gratinert hummer 3

Ingredienser
En hel hummer på ca 500 gram
3 finhakkede sjalottløk
1 liten finhakket trøffel (kan sløyfes, men anbefales å ha med)
200 gram champignon eller aromasopp, kuttet i fire deler
2 spiseskjeer smør
1 dl madeira
2 desiliter kremføte
Fersk eller tørket estragon (smak ti, styrken kan variere voldsomt)
1 spiseskje dijonsennep
Salt og pepper
Revet pamesan

Fremgangsmåte

Del hummerne i 2 i lengderetningen. Ta ut paven og tarmen. Skyll godt. Ta ut alt hummerkjøtt fra skrott og klør, og kutt det i terninger.

Smelt smøret og fres sjalottløk, trøffel og sopp til det tar farge og til vesken er kokt inn. Tilsett madeira og la det koke nesten helt inn. Hell i kremfløte og la det koke til det tykner. Ha i hummerkjøttet og la det koke opp.

Ta kaserollen av platen og smak til med estragon og dijonsennep. Dander blandingen i skallene, og å strø over litt revet parmesan. Sett det i ovn på 250 grader i 5-6 minutter til skorpen blir brun. Server.

Sendt inn av Arne Hanssen

Forsiden akkurat nå
Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød
Dagens rett

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød

Om du skal på tur med familiens yngste, er det dette du skal ta med deg. Høydepunktet blir når barna får grille sine egne pølser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her