Gravet rypebryst med sennepsaus og syltede grønnsaker

Fremgangsmåte

Gravet rypebryst:
Bland sammen akevitt, salt og sukker.
 
Legg rypebrystene i marinaden, sett i plastikkpose som du suger all lufta ut av. Knyt godt igjen og sett kaldt.
 
Du kan godt snu og klemme litt på posen innimellom slik at marinaden trekker seg godt inn i kjøttet. Etter to dager er de klare, men kan med fordel lagres lengre.
 
Sennepsaus:
Smelt smøret over middels varme, og bland inn sennep, mørk syrup og eggeplomme. Pisk mens du venter på at sausen skal tykne, men pass på at den ikke koker opp. Dette er en rask saus å lage, men du må stå og passe på den.  Når sausen tykner, er den ferdig.
 
Anretning:
Skjær rypebrystene i tynne skiver, og dander 4-5 skiver på hvert fat. Legg på syltede grønnsaker og sennepsaus, og forretten er klar!
 
Graving av kjøtt og fisk er en eldgammel kunst, men rypebryst er ikke det du vanligvis forbinder med gravet kjøtt. Resultatet blir både saftig og godt. Sylting er utmerket måte å konservere grønnsaker på. Resultatet er sprøe, fargerike grønnsaker som er breddfulle av smak.
 
Denne forretten skal serveres kald.

Sendt inn av Espen og Line Ottem, Ongajoksetra

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her