Gravlaks på en litt annen måte enn du er vant til
Foto: :dianazh

Gravlaks på en litt annen måte enn du er vant til

Det tar lit tid å tilberede gravlaksen på denne måten, men vi kan love at det får du igjen for.

Fremgangsmåte

  1. Fisken fileteres, alle ben fjernes samt fet del av bukrand og eventuelt finner. Tørkes godt av, men vaskes helst ikke.
  2. Bland salt, sukker og knust pepper.
  3. Legg ut et stort stykke aluminiumsfolie, legg på dill og ha litt krydderblanding på skinnsiden før filet legges ned.
  4. Krydderblanding og dill fordeles på alle sider av filetene med rikelig dill mellom filetene som legges "omvendt" mot hverandre - skinnsidene ut.
  5. Dryss over 3-5 cl god cognac eller akevitt, og pakk det hele inn i folie til en tett pakke.
  6. Legges på kjølig sted i lett press (ca 1 kg) - vend pakken 2 ganger i døgnet - bør ligge ca 3 døgn. For stort press gjør laksen tørrere.
  7. Skjæres i tynne skiver på skrå fra hodesiden.
Server med sennepssaus eller ferdig gravlakssaus, potetsalat, flatbrød, smør og en god hvitvin.

Vi serverer flere deilige retter med gravlaks

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Per Kåre Øiesvold

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her