Gresk - Stifado

Ingredienser
1 kg storfekjøtt skåret i store biter (f.eks. mørbrad eller ytrefilet)
en knapp dl olivenolje
salt og pepper
1 middelsstor hakket gul løk
4 dl tomatjuice
4 ss rødvinseddik
1 dl rødvin
1 laurbærblad
4 dl varmt vann
3 nett sjalottløk (hele, skallet fjernes ved å legge dem i kokende vann)
3 finhakkede store hvitløksfedd
4 ss smør/margarin
knapt 2 dl vann
4 ss hakket bladpersille

Fremgangsmåte

Varm oljen og fres kjøttet på middels varme. Krydre med salt og pepper. Tilsett den hakkede løken og la den steke sakte på svak varme til den er myk. Hell i tomat juice, eddik, vin, laurbærblad og det varme vannet. La det syde til kjøttet er mørt, cirka en time eller mer, smak deg frem.
Smelt smør i en kjele, tilsett renset sjalottløk, hvitløk og knapt 2 dl vann og litt salt og la dette koke sammen under lokk til det knapt er blitt mykt. Hell løken og persillen i kjøttgryta og la det fortsette å koke i ytterligere 20 min. eller til væsken har «sauset» seg (kokt nesten inn) og løken er blitt helt myk.
Hvis du vil ha en rundere smak, kan du tilsette ca. 1 ts sukker mot slutten av koketiden og eventuelt 1-2 terninger kjøttbuljong.
Smaker godt med salat, brød og pilafris

Sendt inn av Elin Lisbakken

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her