Gresk - Stifado

Ingredienser
1 kg storfekjøtt skåret i store biter (f.eks. mørbrad eller ytrefilet)
en knapp dl olivenolje
salt og pepper
1 middelsstor hakket gul løk
4 dl tomatjuice
4 ss rødvinseddik
1 dl rødvin
1 laurbærblad
4 dl varmt vann
3 nett sjalottløk (hele, skallet fjernes ved å legge dem i kokende vann)
3 finhakkede store hvitløksfedd
4 ss smør/margarin
knapt 2 dl vann
4 ss hakket bladpersille

Fremgangsmåte

Varm oljen og fres kjøttet på middels varme. Krydre med salt og pepper. Tilsett den hakkede løken og la den steke sakte på svak varme til den er myk. Hell i tomat juice, eddik, vin, laurbærblad og det varme vannet. La det syde til kjøttet er mørt, cirka en time eller mer, smak deg frem.
Smelt smør i en kjele, tilsett renset sjalottløk, hvitløk og knapt 2 dl vann og litt salt og la dette koke sammen under lokk til det knapt er blitt mykt. Hell løken og persillen i kjøttgryta og la det fortsette å koke i ytterligere 20 min. eller til væsken har «sauset» seg (kokt nesten inn) og løken er blitt helt myk.
Hvis du vil ha en rundere smak, kan du tilsette ca. 1 ts sukker mot slutten av koketiden og eventuelt 1-2 terninger kjøttbuljong.
Smaker godt med salat, brød og pilafris

Sendt inn av Elin Lisbakken

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre
Dagens rett

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre

Kyllingfilet med reker og asparges samt en hjemmelaget hvitsaus er raskere serveringsklar enn du kanskje tror.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her