Gresk - Stifado

Ingredienser
1 kg storfekjøtt skåret i store biter (f.eks. mørbrad eller ytrefilet)
en knapp dl olivenolje
salt og pepper
1 middelsstor hakket gul løk
4 dl tomatjuice
4 ss rødvinseddik
1 dl rødvin
1 laurbærblad
4 dl varmt vann
3 nett sjalottløk (hele, skallet fjernes ved å legge dem i kokende vann)
3 finhakkede store hvitløksfedd
4 ss smør/margarin
knapt 2 dl vann
4 ss hakket bladpersille

Fremgangsmåte

Varm oljen og fres kjøttet på middels varme. Krydre med salt og pepper. Tilsett den hakkede løken og la den steke sakte på svak varme til den er myk. Hell i tomat juice, eddik, vin, laurbærblad og det varme vannet. La det syde til kjøttet er mørt, cirka en time eller mer, smak deg frem.
Smelt smør i en kjele, tilsett renset sjalottløk, hvitløk og knapt 2 dl vann og litt salt og la dette koke sammen under lokk til det knapt er blitt mykt. Hell løken og persillen i kjøttgryta og la det fortsette å koke i ytterligere 20 min. eller til væsken har «sauset» seg (kokt nesten inn) og løken er blitt helt myk.
Hvis du vil ha en rundere smak, kan du tilsette ca. 1 ts sukker mot slutten av koketiden og eventuelt 1-2 terninger kjøttbuljong.
Smaker godt med salat, brød og pilafris

Sendt inn av Elin Lisbakken

Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her