Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Foto: nimu1956

Kjøtt- og tomatgryte med poteter

Tajine heter denne retten i Marokko og er egentlig navnet på den spesielle gryten retten lages i.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i store biter. Varm oljen i en gryte og brun kjøttet. Ha i salt, ingefær, safran eller gurkemeie. Rør godt og tilsett vann så det dekker kjøttstykkene. La det hele småkoke under lokk.

Skjær tomatene i små biter. Fjern eventuelt skallet. Når kjøttet er mørt, ta det ut av gryta og legg det til side. Ha tomatene i gryta. Bland i finhakket persille og salt. La tomatsausen småkoke i noen minutter.

Skrell potetene. Del dem i mindre biter. Hell litt vann og en øse med tomatsaus i en liten kjele. Ha i potetene og kok til potetene er møre.

Legg kjøttet tilbake i tomatsausen. La kjøttet trekke i sausen en stund.

Server retten på et rundt fat. Legg på kjøttet først, og hell over tomatsausen. Potetbitene fordeles utover. Dryss på hakket persille.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her