Greske julekaker med mandler (Kourabiethes) (Hellas)

Fremgangsmåte

Rist mandlene i tørr stekepanne til de er tørre og så vidt begynner å få farge. Avkjøl og hakk dem grovt. Rør smør og sukker hvitt. Rør i eggeplommene, én om gangen. Tilsett konjakk, vanilje og hakkede mandler. Tilsett siktet hvetemel blandet med bakepulver og arbeid raskt sammen til en deig. Deigen skal være ganske fast. Tilsett mer hvetemel og nødvendig.

Kjevle ut deigen på kaldt, melet bakebord til 1/2 cm tykkelse. Stikk ut halvmåner, stjerner og lignende. Legg kakene på bakepapir eller smurt bakeplate og stek dem på midterste rille ved 190 C i 15-20 minutter til de er kremfarget. Ikke la dem bli brune. Avkjøl kakene og dynk dem med rosenvann. Legg dem på fat med siktet melis og sikt melis over dem.

Snøhvite, halvmåneformede kourabiethes dukker opp i zaharoplastia (kakebutikker) i november. De ligger utstilt i store hauger av melis overalt i ukene før jul.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her