Greske kjøttboller
Foto: Lauri Patterson

Greske kjøttboller

Lag disse kjøttbollene inspirert av det greske kjøkken Du kan drømme deg litt bort på kjøkkenet hvis du lager de kvelden i forveien. Da har du en enkel hverdagsmiddag dagen etter.

Fremgangsmåte

Gjør loffen om til ca. 60 smuler, som legger til bløt i to egg. 

Ha alt i en bolle, bland godt. Lag runde små boller som stekes i frityrgryte ved 170 grader til de er ganske mørke.

Serveres med tomatskiver med masse finhakket rødløk, som du til slutt heller olivenolje og rødvinseddik over. Tzatsiki og nystekte baguetter. 

Tzatsiki
La yoghurten renne av i en sil med klede i noen timer. Riv agurkene og ha dette i et kjøkkenhåndkle, samle det til en pose og vri ut vannet av agurken. Ha yoghurten i en bolle sammen med knust hvitløk, olivenolje, rødvinseddik og litt salt. Rør til slutt i den revne agurken.
 
Når jeg skal steke ting som er bløte f.eks ting av kjøttdeig, senker jeg risten ned i gryta før jeg legger maten nedi. Da setter det seg ikke fast i risten. Dette gjør jeg også med panert fisk,.

Sendt inn av Carina Michelle Håkonsen.

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere
Dagens rett

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere

Det møreste kjøttet av alle er reinsdyrfileten. Den fortjener det beste følget, og det er faktisk veldig lett å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken
Ukens kake

Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken

Den er myk og saftig takket være bærene. Den kan spises som den er eller serveres med pisket krem, rømme eller iskrem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her