Gresskarpai
Foto: Stockxpert

Gresskarpai

Lag en deilig gresskarpai med masse smak. Bare følg den enkle oppskriften så blir det jubel rundt bordet.

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene - gjerne i en food processor. La deigen hvile kaldt i 30 min.
  2.  
  3. Trykk eller kjevl ut deigen i en langpanne. Forstek paiskallet midt i ovnen på 225°C, i ca 10 min.
  4.  
  5. Skav ut kjøttet av gresskaret og fjern kjerner.
  6. Skrell og hakk løken. La curryen frese i oljen og ha i løken som skal bli myk. Tilsett vann og salt før du har opp i gresskarkjøttet.
  7. Det hele koker til det er mørt (ca 15 min) før det avkjøles.
  8.  
  9. Mos deretter blandingen i foodprocessor. Gresskarblandingen fordeles i paiskallet og osten strøs over.
  10.  
  11. Stekes ved 225°C, ca 15 min.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bruk løvetann til noe veldig godt og leskende
Ukens drink
Løvetanndrink

Bruk løvetann til noe veldig godt og leskende

Lager du løvetannsirup av det forhatte "ugresset" - får du garantert en ny opplevelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En dessert kan knapt bli enklere
Ukens kake
Snøfriskparfait

En dessert kan knapt bli enklere

Den kremaktige og lett syrlige smaken på snøfriskparfaiten smaker fortreffelig med sommerens friske bær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag er fredagskosen inspirert av det vietnamesiske kjøkken
Dagens rett
Vietnamesisk kylling i karri

I dag er fredagskosen inspirert av det vietnamesiske kjøkken

Fredag er ukeslutt, og for mange står kylling på menyen. Gi den litt ekstra smakshjelp med denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med dette i glasset får du et fullgodt alkoholfritt alternativ
+

Med dette i glasset får du et fullgodt alkoholfritt alternativ

Christer Andersson og Anna Karenina Anda Barron har med Empress laget et livsverk av sin hobby og lidenskap, til glede for alle som trenger et mer komplekst alkoholfritt alternativ.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her