Grillet gravørret med marinerte sukkererter og stuet blomkål
Foto: Aina Hole

Grillet gravørret med marinerte sukkererter og stuet blomkål

Fremgangsmåte

Fjern de største beina fra filetene. Bland sukker, salt, chili og sitron. Gni blandingen inn kjøttsiden. Legg sidene mot hverandre på et avlangt fat. Pakk inn med plastfolie slik at filetene blir presset sammen. Legg gjerne et annet fat el.l. oppå for ekstra vekt. Sett i kjøleskapet og la stå minst to døgn. Ta ut av kjøleskapet og vend en gang i døgnet.

En halvtime før servering tas fisken ut. Skjær kjøttet løst fra skinnet og del opp i passe serveringsstykker. Varm grillen, en grillpanne eller en vanlig steikepanne og steik et minutt på hver side. Sjekk at kun 2 mm av fiskekjøttet på hver side er gjennomstekt. Dryss eventuelt over litt salt. Server med stuet blomkål og marinerte sukkererter.

Resten av gravørreten kan du fryse ned eller servere som en kaldrett med most avocado dagen etter.

Marinerte sukkererter:
Kok opp lettsaltet vann og slipp sukkerertene oppi. La dem koke i 20 sekunder. Overfør dem til iskaldt vann. Bland dressingen og hell over sukkerertene. La stå i minst 15 minutter. Mens du lager den stuete blomkålen.
 
Stuet blomkål:
Del blomkålen opp i små buketter. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet. Kok opp matfløte i en kasserolle og kok den inn til halvparten gjenstår. Smak til med sitron, salt og pepper. Bland med blomkålbukettene.

Du kan eventuelt servere en søt, syrlig og sterk saus til. Den løfter retten ytterligere uten at den skaper noen problemer i forhold til vinen, gitt at du ikke bader maten i den: Bland alt godt og hell en tynn stripe rundt eller langs den stuete blomkålen.

Grillretter med sjømat du får vann i munnen av finner du her

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen