Grillet tunfisk med rettichruller og agurktriangel
Frode Laupsa, Palace Grill

Grillet tunfisk med rettichruller og agurktriangel

Ingredienser
250 g fersk tunfisk
 
Rettichruller med koriandermajones:
1 liten rettich (japansk hvit reddik)
1 dl chardonnayeddik
2 dl sukker
3 dl vann
1 eggeplomme
2 dl nøytral olje
½ bunt koriander
Soyavinigrette:
2 dl soyasaus
½ dl portvin
200 g sukker
saft av 1 lime
½ chili, finhakket
1 stilk sitrongress, finhakket
20 g ingefær, finhakket
1 kvast koriander, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
saft + skall av 1 sitron
Urteolje:
2 dl nøytral olje (solsikke, mais)
1 kvast dill
½ potte gressløk
½ bunt koriander
Agurktriangel med avokado:
1 agurk
1 avokado
1 ss crème fraîche
1 knivsodd chilipulver
saft av ½ lime
4 vaktelegg
1 moden mango
1 pakke shizo purple (urt)
1 mini fennikel
1 kvast dill
50 gram lakserogn

Fremgangsmåte

Tunfisken pensles med nøytral olje tilsatt salt og pepper. Grilles på sterk varme i grillpanne. 1 minutt på hver side, skjæres så i 4 stykker.

Rettichruller med koriandermajones:
Lag en syltelake på chardonnayeddik, sukker og vann som du koker opp, settes til siden og avkjøles.

Skrell rettichen og kutt den i lange strimler ved hjelp av en potetskreller. Legg rettichstrimlene i laken og mariner i ½ time.

Lag en majones med c fint og bland inn i majonesen, smak til med salt pepper og chili.

Ta opp en rettichstrimmelen fra marinaden og legg en liten teskje med koriandermajonesen på strimmelen og rull sammen.

Soyavinigrette:
Ha alle ingrediensene til vinaigretten i en kasserolle og kok opp. Sett ned teperaturen og kok sakte ned til en sirup. Siles så av.
Urteolje:
Ha alle ingrediensene i en food-prossesor og kjør blandingen sammen til en fin masse.

Slås så over i kasserolle, gi det et oppkok slik at det emulgerer - la det koke i 4 minutter for å trekke ut så mye farge som mulig. Siles i en finmasket sil. Monteres (blandes) så med soyavinaigretten 50/50.

Agurktriangel med avokado:
Skrell agurken og lag lange strimler av agurk med potetskreller slik at du får 4 stk 2 x 10 cm brede bånd

Ha kjøttet fra en avokado, crème fraîche, chilipulver og limejuice i en food-prossesor og kjør det fint sammen. Smak til med salt og pepper.

Pakk blandingen så inn i agurkbåndene, slik at det blir en liten triangel.

Ferdigstillelse:
Legg opp den lynstekte tunfisken sammen med rettichrullen og agurktriangelet. Ha blandingen av urteolje og soyavinaigrette rundt.

Pynt med finhakket fennikel, lakserogn, mango i terninger og kokkosskum. Legg en eggeplomme fra vaktelegg på toppen av fisken.

Sendt inn av Frode Laupsa, Palace Grill

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her