Grillet villaks med hoisin, tzatziki, bakte cherrytomater, asparges og nypoteter
Foto: Istock

Grillet villaks med hoisin, tzatziki, bakte cherrytomater, asparges og nypoteter

Denne rette med grillet laks og den deilige marinaden og tilbehøret må prøves.

Fremgangsmåte

  1. Hoisinsaus kan lages slik:
  2. Bland alt i en liten kjele og varm opp under stadig omrøring. Smak til eventuelt med mer limesaft. Sausen skal smake salt, søtt og friskt med god krydderfylde.
  3. Holder seg fint i en uke og passer utmerket til lyst kjøtt og ikke minst and.
  4. Skjær et kryss i bunnen av hver tomat. Fordel tomatene utover en ildfast form. Drypp over olje, limesaft, salt og pepper og bak ved 150 grader i 20 minutter.
  5. Kok asparges og poteter møre hver for seg. Vend i mykt smør og dryss over litt Maldon-salt.
  6. Grill villaksen til den har en rå kjerne.
  7. Anrett aaparges, poteter og bakte tomater midt på tallerkenen og anrett laksen over.
Server med tzatziki ved siden av.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Genial restemat: Verdens enkleste tapas som kan varieres i det uendelige
Dagens rett
Grillet brød med tomat og hvitløk som i Spania

Genial restemat: Verdens enkleste tapas som kan varieres i det uendelige

Ekte fattigmannskost blir til den lekreste delikatesse med små grep. For denne tapasretten stammer fra en urgammel tradisjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dagen derpå blir bedre med dette i magen
Dagens rett
Kentucky Hot Brown Sandwich

Dagen derpå blir bedre med dette i magen

Dessuten får du brukt opp rester fra 17. mai-feiringen. Her er det bare å lesse på, i dag er "mer er mer" som gjelder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her