Grillspyd med nakkekotelett og ananas
Foto: Matprat/Astrid Hals

Grillspyd med nakkekotelett og ananas

Svinekjøtt og ananas er en deilig kombinasjon. Supert på grillspyd. Lag marinade selv. Her får du oppskriften.

Fremgangsmåte

Skjær beinet av nakkekotelettene og del kjøttet i 2x2 cm store biter. Dryss over salt og pepper.

Skjær skallet av ananasen med en kniv, skjær den i to og fjern kjernen. Del ananasen i like store biter som kjøttet.

Tre på grillspydene kjøtt, ananas og salvie - ca 3 biter av hver på hvert spyd. Har du mer råvarer igjen, så lag flere spyd!

Grill spydene på sterk varme ca 3-4  minutter på hver side.

Bruk gjerne ferdigmarinerte nakkekoteletter, eller lag en marinade selv .

Server gjerne med en god potetsalat , en frisk grønn salat og hvorfor ikke noen gode grillsauser .

Tips: Bruker du grillspyd av tre bør disse ligge i vann i en halvtime først, slik at de ikke tar fyr eller blir altfor svidd.

Her finner du mange oppskrifter med grilling av svinekjøtt

Se alle de gode grilltipsene her

Mariner grillmaten selv med disse gode marinadene 

Her finner du veldig mange herlige grillretter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne perlen finnes fortsatt noen få flasker igjen av
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Denne perlen finnes fortsatt noen få flasker igjen av

Men fortvil ikke om du kommer for sent, for fra samme solide produsent er det flere andre godbiter å fylle så vel glass som kjeller med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten
Annonse

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten

Høsten er lik god mat og drikke og stemningsfull musikk. Les hva som er mat- og drikkefavorittene til artistene Gundelach og James Arthur, mens du lytter til spillelisten vi har laget til deg. «Høststemning» for nettopp perfekt høststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skal du lage skikkelig fiskesuppe, velger du denne oppskriften
Dagens rett
Lofotsuppe med torsk

Skal du lage skikkelig fiskesuppe, velger du denne oppskriften

Den har bare de helt nødvendige ingrediensene for at den skal smake riktig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her