Slik baker du gulrotrullekake
Foto: Dansukker.no

Slik baker du gulrotrullekake

Gulrotrullekake er en fantastisk kombinasjon av to favorittbakverk. Den er så saftig at den med fordel kan bakes dagen i forveien.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C varmluft.
  2. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett olje. Bland hvetemel, bakepulver, natron og alt av krydder, og vend det inn i røren.
  3. Skyll, skrell og riv gulrøttene fint. Vend dem deretter inn og rør til røren er glatt.
  4. Kle en stekeplate med bakepapir og hell i deigen. Stek rullekaken i ca. 5-7 minutter midt i ovnen til kaken er gjennomstekt.
  5. Gjør klart et bakepapir med sukker og legg det på et kjøkkenhåndkle.
  6. Ta rullekaken ut av ovnen og vend den direkte over på bakepapiret med sukker. Trekk av bakepapiret som rullekaken ble stekt på, og rull kaken inn i kjøkkenhåndkleet. Den vil da ikke så lett sprekke. Avkjøles helt.
  7. Lag klart fyllet. Visp smøret i noen minutter. Tilsett melis og vaniljesukker og visp sammen. Vend inn kremosten og visp glasuren godt. Tilsett limeskall og limesaft.
  8. Stryk fyllet over den avkjølte kaken og rull sammen til en rullekake. Skjær rullekaken i biter før servering.

Hvis du heller vil bake vanlig gulrotkake, har vi mange oppskrifter å velge mellom

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her