Gyllen torsk på "paella"
Aperitif

Gyllen torsk på "paella"

Dette er spennende måte å tilberede torsken på. Reker og ris og mye annet snadder setter smak du vil sette pris på.

Fremgangsmåte

  1. Sausen:
  2. Rens rekene - ta vare på skallene. Fres hakket løk, hvitløk og gulrot i biter sammen med rekeskallet over svak varme.
  3. Tilsett tomatpure og la alt frese et minutt under omrøring.
  4. Tilsett vann til skallet er dekket og la det trekke ved svak varme i ca. 30 minutter.
  5. Sausen siles og får koke inn til en tredjedel. Smak til med kajenne og presset sitron.
  6. Skum sausen opp med en stavmikser, sammen med 50 g smør i klatter. Dette gjøres like før servering.
  7. Fisken:
  8. Krydre fiskestykkene med salt og pepper. Varm opp stekepannen til høy varme.
  9. Tilsett smør/olje, la den bli varm og legg fisken i (evt. skinnside ned).
  10. Skru ned varmen til middels.
  11. Legg gjerne litt press på fisken så stykkene ikke krøller seg.
  12. La fisken steke nesten gjennom ca. 4-7 minutter (etter tykkelse og om du har med skinnet).
  13. Når varmen har trukket nesten igjennom, snus fisken og får steke et minutt videre på den andre siden.
  14. Kok risottoris som angitt på pakken.
  15. Vend rekene inn i risen.
  16. Tilsett grønne erter og bland inn seterrømme like før den er ferdig. Smak til med salt og pepper.
  17. Tilbehør:
  18. Skjær gresskar, små gulrøtter (knaskerøtter) og stjerneløk i biter.
  19. Kok i 2 minutter i saltet vann.
  20. Varm en stekepanne. 
  21. Ha grønnsakene i pannen og hell over sitronsaften og sukkeret, rør godt og sett pannen over middels varme slik at sukkeret smelter.
  22. Vend på grønnsakene ofte slik at de blir dekket av glaseringen over det hele. Vær forsiktig med å bruke for høy varme da sukkeret ikke skal karamellisere seg. 

    Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

    Lyst til å lage en annen paella 

    Her finner du mange andre oppskrifter med torsk

    Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

    Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

    Få dagens rett som nyhetsbrev

     

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her