Harissa -  chili- og krydderpasta
Matprat.no

Harissa - chili- og krydderpasta

Harissa er en type chili- og krydderpasta med røkt paprika som er både søt, sterk og full av smak.

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir rundt 8 dl harissa.

Legg chipotle i en kjele og hell på litt vann. Kok opp, senk varmen og la den trekke i ca. 20 minutter. Hell av vannet og avkjøl til de kan håndteres. Kutt i grove biter.

Fjern frøene om du ønsker en litt mildere saus.

Ha chipotle i en foodprosessor sammen med svisker, soltørket tomat, fenikkelfrø, korianderfrø, brunt sukker og salt. Miks til en glatt puré.

Om du ønsker en litt mildere harissa, kan du fjerne alle frøene fra chipotlen.

Tilsett resten av ingrediensene og miks videre til alt er godt blandet.

Oppbevar harissaen i glass i kjøleskapet. Hell litt olje på toppen, så øker holdbarheten. Holdbar i kjøleskap i minst 1 måned. Frys gjerne ned Harissaen i små poser, da kan du ta opp den når det passer seg.  

Harissa brukes mye i Nord-Afrika, spesielt i Tunisia, Marokko og Libya. Perfekt smakstilsetning i supper, sauser og couscous, og nydelig tilbehør til grillet kjøtt og fisk.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her