Helgrillet svinenakke med akevittglaze og grillet aprikossalat
Jan Ivar Nykvist

Helgrillet svinenakke med akevittglaze og grillet aprikossalat

Dette er en rett du garantert kommer til å lage flere ganger.

Fremgangsmåte

Kjøtt:
Bland alt krydderet og gni inn svinenakken med det. Grill svinenakken på direkte varme til den er gyllen rundt hele. Pass på at det ikke blir for varmt, da vil krydderblandingen svi seg pga. sukkeret.

Aquavitglaze:
Kok inn aquavit, eplejuice og sukker til sukkeret er løst opp og det begynner å tykne litt. Avkjøl glazen og tilsett urtene. Pensle svinenakken med glazen mot slutten av grilltiden.

Aprikossalat:
Del aprikosene i to, fjern stenen og grill dem på direkte varme til de er gyllne. Ha de grillede aprikosene på et serveringsfat. Grill chilien til den er sort, fjern skinnet og steinene. Finhakk chilikjøttet. Bland chilien med olivenolje, eplejuice og aquavitglazen. Drypp dressingen over aprikosene like før servering.

Tips:
Server gjerne glazen ved siden av kjøttet som saus.

Tips2:
Denne retten kan gjerne serveres med couscoussalat eller grillete poteter i tillegg!

Grillkokkens kommentar:
Svinenakke er et fantastisk stykke kjøtt som er perfekt på grillen. Kjøttstykket er mer fettmarmorert enn for eksempel svinefileten, noe som gjør at svinenakken holder seg saftigere.  Du kan enten lage pulled pork av svinet, da trenger du lav temperatur over mange timer, eller du kan grille det saftig.

Gode oppskrifter med svinekjøtt

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

 

 

Sendt inn av Jan Ivar Nykvist

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her