Hellstrøms kyllingvinger «Asian style»
Hellstrøms hemmeligheter, mat med kjærlighet. Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan

Hellstrøms kyllingvinger «Asian style»

Du kan selvfølgelig kjøpe ferdigmarinerte og stekte kyllingvinger. Følger du Hellstrøms oppskrift får du en helt annen smaksopplevelse.

Fremgangsmåte

Riv ingefær på rivjern og rens og finhakk hvitløk, og bland alle ingrediensene til marinaden først. Kok kyllingvingene i vann i 1–2 minutter.

Avkjøl dem i kaldt vann. La vannet renne av, og tørk dem på et klede.

Dra ut det ene beinet og kutt det andre med kniv slik at de får en form av små klubber, og la dem ligge i marinade i en halvtime.

Vend kyllingvingene i mel og stek dem kjapt i olje. Hold dem varme i en stekepanne.

Bland ingrediensene til sausen og bland kyllingvinger og sesamfrø med sausen. Server som det er fra pannen. Friske urter som salvie, basilikum og koriander passer bra her.

Tips:
Du kan bruke 4 kyllinglår eller -bryst uten skinn og bein i stedet for kyllingvinger. Da kuttes kyllingkjøttet i terninger på 2 x 2 cm og ellers samme prosess.

Oppskriften er hentet fra kokeboka Hellstrøms hemmeligheter, mat med kjærlighet. som er finalist i Beste Norske Kokebok 2020

Her finner du mange oppskrifter komponert av Hellstøm

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Hellstrøms hemmeligheter, mat med kjærlighet. Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sjelden hvitvinskraft for 195 kroner
+
Ukens vin

Sjelden hvitvinskraft for 195 kroner

Denne hvitvinen er en klar kandidat til det aller beste kjøpet på polet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
+
Tester
De beste rosévinene i 2023

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner

Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2022 og 2021, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kyllingmiddagen en indonesisk touch i dag
Dagens rett
Indonesisk kyllingwok med reker

Gi kyllingmiddagen en indonesisk touch i dag

Peanøtter, reker, søt soyasaus og litt til er det som skal til for å skape litt ekstra stas på den noe smaksvake kyllingfileten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En salat kan fint serveres som toast
Dagens rett
Grillet chevre på brød med valnøtter

En salat kan fint serveres som toast

Grillet chèvre serveres ofte i en salat med valnøtter og krutonger, men her kommer den som en sandwich. Veldig enkelt og veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her