Hellstrøms kyllingvinger «Asian style»
Hellstrøms hemmeligheter, mat med kjærlighet. Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan

Hellstrøms kyllingvinger «Asian style»

Du kan selvfølgelig kjøpe ferdigmarinerte og stekte kyllingvinger. Følger du Hellstrøms oppskrift får du en helt annen smaksopplevelse.

Fremgangsmåte

  1. Riv ingefær på rivjern og rens og finhakk hvitløk, og bland alle ingrediensene til marinaden først.
  2. Kok kyllingvingene i vann i 1–2 minutter.
  3. Avkjøl dem i kaldt vann. La vannet renne av, og tørk dem på et klede.
  4. Dra ut det ene beinet og kutt det andre med kniv slik at de får en form av små klubber, og la dem ligge i marinade i en halvtime.
  5. Vend kyllingvingene i mel og stek dem kjapt i olje. Hold dem varme i en stekepanne.
  6. Bland ingrediensene til sausen og bland kyllingvinger og sesamfrø med sausen.
  7. Server som det er fra pannen. Friske urter som salvie, basilikum og koriander passer bra her.

Tips:
Du kan bruke 4 kyllinglår eller -bryst uten skinn og bein i stedet for kyllingvinger. Da kuttes kyllingkjøttet i terninger på 2 x 2 cm og ellers samme prosess.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Mange flere retter med kylling finner du her

Her finner du mange oppskrifter komponert av Hellstøm

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Hellstrøms hemmeligheter, mat med kjærlighet. Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her