Riv ingefær på rivjern og rens og finhakk hvitløk, og bland alle ingrediensene til marinaden først. Kok kyllingvingene i vann i 1–2 minutter.
Avkjøl dem i kaldt vann. La vannet renne av, og tørk dem på et klede.
Dra ut det ene beinet og kutt det andre med kniv slik at de får en form av små klubber, og la dem ligge i marinade i en halvtime.
Vend kyllingvingene i mel og stek dem kjapt i olje. Hold dem varme i en stekepanne.
Bland ingrediensene til sausen og bland kyllingvinger og sesamfrø med sausen. Server som det er fra pannen. Friske urter som salvie, basilikum og koriander passer bra her.
Tips:
Du kan bruke 4 kyllinglår eller -bryst uten skinn og bein i stedet for kyllingvinger. Da kuttes kyllingkjøttet i terninger på 2 x 2 cm og ellers samme prosess.
Oppskriften er hentet fra kokeboka Hellstrøms hemmeligheter, mat med kjærlighet. som er finalist i Beste Norske Kokebok 2020
Her finner du mange oppskrifter komponert av Hellstøm
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig