Helstekt svinefilet med soppsaus
Foto: Tine

Helstekt svinefilet med soppsaus

Festmiddager behøver ikke være kompliserte. Det er denne oppskriften på helstekt svinefilet med soppsauset bevis på. Du får også oppskriften på sausen.

Fremgangsmåte

Helstekt svinefilet:
Sett ovnen på 125 grader.

Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den på alle sider i litt smør i en stekepanne.

Legg fileten over i en ildfast form, stikk inn steketermometeret i den tykkeste delen av fileten.

Sett fileten inn i ovnen og bak til kjernetemperaturen er 70 grader, da er kjøttet perfekt saftig og har en svakt rosa kjerne.

Ønsker du fileten helt gjennomstekt venter du til termometeret viser 76 grader.

La kjøttet hvile i minst 15 minutter før du skjærer det opp. Temperaturen øker et par grader mens kjøttet hviler, så det kan være lurt å ta det ut lit før det når perfekt temperatur.

Soppsaus:
Finhakk løk og hvitløk og skjær sjampinjong i skiver eller båter.

Brun løk og sopp lett i smør i en panne. Rør inn crème fraîche og soyasaus og smak til med salt og pepper. La det koke et par minutter.

Er sausen for tykk sper du med litt melk eller vann.

Ved servering:
Skjær kjøttet i skiver og server med skiver av rødløk, aspargesbønner, ovnsbakte kløftpoteter og soppsaus til.

Dryss over hakkede urter.

Oppskrifter med svinefilet

Sendt inn av Tine

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her