Helstekt svinefilet med soppsaus
Foto: Tine

Helstekt svinefilet med soppsaus

Festmiddager behøver ikke være kompliserte. Det er denne oppskriften på helstekt svinefilet med soppsauset bevis på. Du får også oppskriften på sausen.

Fremgangsmåte

Helstekt svinefilet:
Sett ovnen på 125 grader.

Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den på alle sider i litt smør i en stekepanne.

Legg fileten over i en ildfast form, stikk inn steketermometeret i den tykkeste delen av fileten.

Sett fileten inn i ovnen og bak til kjernetemperaturen er 70 grader, da er kjøttet perfekt saftig og har en svakt rosa kjerne.

Ønsker du fileten helt gjennomstekt venter du til termometeret viser 76 grader.

La kjøttet hvile i minst 15 minutter før du skjærer det opp. Temperaturen øker et par grader mens kjøttet hviler, så det kan være lurt å ta det ut lit før det når perfekt temperatur.

Soppsaus:
Finhakk løk og hvitløk og skjær sjampinjong i skiver eller båter.

Brun løk og sopp lett i smør i en panne. Rør inn crème fraîche og soyasaus og smak til med salt og pepper. La det koke et par minutter.

Er sausen for tykk sper du med litt melk eller vann.

Ved servering:
Skjær kjøttet i skiver og server med skiver av rødløk, aspargesbønner, ovnsbakte kløftpoteter og soppsaus til.

Dryss over hakkede urter.

Oppskrifter med svinefilet

Sendt inn av Tine

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her