Herlige smultringer
Foto: ArveBettum

Herlige smultringer

Disse deilige runde godbitene kan du spise året rundt. Likevel er det nok til jul at de fleste baker dem.

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker hvitt og skummende. Ha Melange i blandingen sammen med fløten.
 
Sikt på melet med hornsalt og kardemomme. Arbeid deigen raskt sammen. Dekk bollen med plast og la deigen stå i kjøleskapet i ca 1 time.
 
Kjevle deigen ut i ca 1 cm tykkelse. Stikk ut smultringer med en smultringutstikker og legg dem etter hvert på en melet fjøl. Dekk smultringene med et håndkle.
 
Kjevle ut alle smultringene før matfettet varmes opp.
 
Ha Flott i en jerngryte eller frityrgryte. Varm opp til 170ºC. Når fettet er varmt, legg forsiktig en og en smultring i gryten. Ikke ha mer enn 4-5 smultringer i gryten på en gang.
 
Vend smultringene så fort de kommer opp til overflaten og under hele koketiden, slik at de blir pent brune og gjennomstekte.
 
Legg smultringene på flere lag kjøkkenpapir når de er ferdig stekt.
 

Sendt inn av Mills

Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her