Hjemmelagde karbonader med løk
Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Hjemmelagde karbonader med løk

Hjemmelagete karbonader med løk er en klassiker vi aldri går lei av. Spesielt siden oppskriften er så lett å lykkes med. Det tar deg 15 minutter å bli helt.

Fremgangsmåte

Elt karbonadedeigen lett med salt, pepper og potetmel. Rør inn vannet.

Form karbonadene til 8 store flate kaker (per 500 g karbonadedeig). Lag rutemønster på overflaten med en sløv kniv.

Karbonadene brunes i smør eller margarin på begge sider ved forholdsvis sterk varme. Etterstek ved svak varme 2-3 minutter.

Stekt løk:
Skrell løken og del den opp i halve ringer. Smelt smøret i en stekepanne over middels høy varme og ha i løken.

La løken surre til den begynner å bli myk og tar farge, slå ned varmen og la løken steke til den blir pent burn. Smak til med salt, nykvernet pepper og litt sukker.

Servér nystekte karbonader på godt brød med stekt løk og salat som kveldskos, eller med kokte poteter, brun saus og ertestuing til middag.

Slik lager du ertestuing
 

Slik lager du god brun saus  

Flere retter med karbonadedeig finner du her

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

4
4/5 etter 42 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen