Hjertekake

Hjertekake

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca 10 minutter.

Visp kremfløten til luftig krem, og rør inn yoghurten og moset kirsebærkompott.

Ta de oppbløtte gelatinplatene ut av vannet og smelt de over middels varme i et egnet kokekar eller i en mikro. Avkjøl gelatinen noe og rør den inn i yoghurtmassen under omrøring.

Sett blandingen kaldt og sjekk etter ca. 30 minutter om den har begynt å stivne.

Del en sukkerbrødbunn i to horisontalt.

Bruk f. eks et stort pepperkakehjerte og stikk ut et hjerte av hver bunn. Eventuelt skjær ut et stort hjerte etter en pappmal og del det i to.

Legg det ene hjertet på et pent kakefat og smør et tynt lag med kirsebærkompott.

Når yoghurtfromasjen er nesten helt stiv, legges fromasjen jevnt utover hjertebunnen. Legg den andre bunnen oppå og klem forsiktig sammen slik at fromasjen begynner å tyte ut på sidene.

Bruk så en kakespade eller lignende og lag en glatt og loddrett kant rundt hele kaken. Pass på at kaken får lik høyde over det hele.

Lokk/topp:
Smør et tynt lag med kirsebærkompott på toppen. Smelt geleen over svak varme.

Plasser dypfryste bringebær, en etter en tett rundt kanten av hjertekaketoppen. Gjenta det hele i en rad innenfor.

Plasser to eller tre sjokoladehjerter på midten av kaken og fyll inn resten av hulrommet med bringebær. Hell forsiktig gele over bringebærene slik at hele toppen blir dekt med gele.

Bruk en bakepensel og smør gele over bringebærene, slik at alle bringebærene blir dekt med gele. Det vil renne noe gele nedover kanten, dette fjernes når geleen er stivnet.

Like før servering sprøytes eller smøres det luftig krem rundt kanten av kaken. Dette gjøres like før, slik at fargen i geleen ikke smitter over i kremen.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen