Whiskykake
Foto: Melk.no

Whiskykake

En dessertkake som absolutt egner seg bare for de voksne. Det er selvfølgelig ikke vanskelig å gjette seg til hvorfor. Uansett vil du aldri angre på at du har fulgt vår oppskrift. Kaken smaker utrolig godt.

Fremgangsmåte

Bruk en rund kakeform på 22 - 24 cm i diameter. Sett ovnen på 175°C. Husk at denne kaken trenger ca fire timer i fryseren før den er spiseklar.

Bland kjekssmuler, smeltet smør og sirup til en jevn masse. Trykk deretter massen jevnt ut i kakeformen. Stek bunnen i ca 10 minutter. Avkjøl.

Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem ligge i ca 5 minutter.

Pisk eggeplommer og melis til luftig eggedosis. Visp fløten til luftig krem. Bland kremen med eggedosisen. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i litt varmt vann. Rør inn whisky. Avkjøl gelatin- og whiskyblandingen litt og bland den så i eggekremen.

Halvparten av kremen helles i en egen bolle. Smelt sjokoladen og bland den med den ene halvparten av eggekremen.

Hell først den lyse eggekremen over kjeksbunnen. La dette stivne litt i fryseren. Fordel så sjokolade- og eggekremen over. Frys hele kaken i ca 4 timer.

Ta kaken ut av fryseren i ca 15 minutter før den skal serveres, slik at den er passe spisemyk.

En kopp god kaffe og et glass whiskylikør, gjerne med et par isbiter, passer utmerket til.

Har du lyst på en annen kake finner du veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Melk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her