Whiskykake
Foto: Melk.no

Whiskykake

En dessertkake som absolutt egner seg bare for de voksne. Det er selvfølgelig ikke vanskelig å gjette seg til hvorfor. Uansett vil du aldri angre på at du har fulgt vår oppskrift. Kaken smaker utrolig godt.

Fremgangsmåte

Bruk en rund kakeform på 22 - 24 cm i diameter. Sett ovnen på 175°C. Husk at denne kaken trenger ca fire timer i fryseren før den er spiseklar.

Bland kjekssmuler, smeltet smør og sirup til en jevn masse. Trykk deretter massen jevnt ut i kakeformen. Stek bunnen i ca 10 minutter. Avkjøl.

Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem ligge i ca 5 minutter.

Pisk eggeplommer og melis til luftig eggedosis. Visp fløten til luftig krem. Bland kremen med eggedosisen. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i litt varmt vann. Rør inn whisky. Avkjøl gelatin- og whiskyblandingen litt og bland den så i eggekremen.

Halvparten av kremen helles i en egen bolle. Smelt sjokoladen og bland den med den ene halvparten av eggekremen.

Hell først den lyse eggekremen over kjeksbunnen. La dette stivne litt i fryseren. Fordel så sjokolade- og eggekremen over. Frys hele kaken i ca 4 timer.

Ta kaken ut av fryseren i ca 15 minutter før den skal serveres, slik at den er passe spisemyk.

En kopp god kaffe og et glass whiskylikør, gjerne med et par isbiter, passer utmerket til.

Har du lyst på en annen kake finner du veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Melk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her