Hjortetakk

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker lyst og luftig. Tilsett Melange, fløte og sitronskall. Sikt på hvetemelet med kardemomme og hornsalt. Arbeid deigen raskt sammen og la den hvile i kjøleskapet, minst 1 time. Trill ut pekefingertykke pølser og del dem i 10 cm lange lengder. Form lengdene til ringer og trill skjøten sammen. Lag små hakk i hver ring med en kniv og legg dem på en melet fjøl.
 
Ha Flott i en jerngryte eller frityrgryte. Varm opp til 170ºC. Legg en og en kake i det varmet fettet, ikke mer enn 4-5 i av gangen. Vend kakene så fort de kommer til overflaten og under hele koketiden slik at de blir jevnt og pent brune. Legg hjortetakkene, etterhvert som de er ferdige, på flere lag kjøkkenpapir.

Sendt inn av Mills

Forsiden akkurat nå

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv smaking av engelske viner
Matkurs og vinkurs

Eksklusiv smaking av engelske viner

Engelske viner er noe av det aller heteste på vinfronten, og ikke uten grunn. Denne kvelden blir det både lekre bobler og stille viner i glasset med selveste Master of Wine, Sebastian Bredal.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her