Hjortetakk

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker lyst og luftig. Tilsett Melange, fløte og sitronskall. Sikt på hvetemelet med kardemomme og hornsalt. Arbeid deigen raskt sammen og la den hvile i kjøleskapet, minst 1 time. Trill ut pekefingertykke pølser og del dem i 10 cm lange lengder. Form lengdene til ringer og trill skjøten sammen. Lag små hakk i hver ring med en kniv og legg dem på en melet fjøl.
 
Ha Flott i en jerngryte eller frityrgryte. Varm opp til 170ºC. Legg en og en kake i det varmet fettet, ikke mer enn 4-5 i av gangen. Vend kakene så fort de kommer til overflaten og under hele koketiden slik at de blir jevnt og pent brune. Legg hjortetakkene, etterhvert som de er ferdige, på flere lag kjøkkenpapir.

Sendt inn av Mills

Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her