Hvit asparges med hylleblomst og vårens urter
Mikael Svensson, Kontrast for Tysk vin

Hvit asparges med hylleblomst og vårens urter

Dette er en avansert rett, men du kan velge å lage deler av retten, for eksempel dampe asparges og servere med urter og saus. Men for den som vil prøve så finnes hele oppskriften her.

Fremgangsmåte

Skrell aspargesen (spar skallet til geleen), best blir aspargesen hvis den dampes på 80 grader i 4 timer. Legg aspargesen i en plastikkpose, som du bretter rundt så den er tett, og damp i ovnen. Går også å gjøre i dampkurv. Smaken i asparges er vannløselig så hvis du koker de i vann så koker du bort mye av smaken. 
La aspargesen ligge i romtemperatur til du skal bruke den, varm den så i litt brunet smør. 

Aspargesgele:
Lake: Kok opp vann, eddik, sukker, salt og aspargesskall. La trekke på varme under lokk i minst 30 minutter. Pass på å ikke koke bort vann for da stemmer ikke oppskriften. 

Sil av aspargesskall og rør inn gelepulverene og kok opp på nytt. Kok i 1 minutt. Sett geleen i en boks som er like lang som din asparges. La geleen bli helt kald, gjerne stå over natten, deretter skiv den tynt - gjerne på skjæremaskin eller mandolin. 
Ved servering, plassere urter på geleskiven, legg varm asparges på, og rulle inn med urter på innsiden. Trimme av enden. 

Tips:
Gelepulverene Gellan og Elastic Sosa  kjøpes online eller via importøren Gastronaut.

Hylleblomstperler:
Rør inn agar agar i hylleblomsteddik, kok opp og ha det i en liten squeeze flaske eller spritspose, men pass på at ikke hullet er for stort. 
Drypp eddiken ned i den iskalde oljen så det dannes små geleperler. Sil så oljen og ta vare på perlene. De legges rett på tallerkenen, og varm saus slås over. 

Tips:
Hylleblomsteddik kan du lage ved å blande hylleblomstsaft med eplesider- eller hvitvinseddik.

Saus:
Kok sammen eddik, brunet smør og smør til den emulgerer som en smørsaus. Smak eventuelt av med frisk eddik og salt. 

Les mer om Mikael Svensson, Kontrast og Tysk vin her

Her finner du mange deilige retter med asparges

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Mikael Svensson, Kontrast for Tysk vin

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt
Dagens rett

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt

Sei kan brukes til så mye mer enn bare som seibiff med løk. Den smakfulle fisken får en krydret avslutning i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her