Smelt smøret, rør inn melet jevnt og spe med melken. Smak til med salt og hvit pepper. La sausen småkoke minst 5 minutter.
Vi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Bechamel er fransk for hvitsaus. Den er mer enn en saus, også basis for en lang rekke retter som lasagne.
Smelt smøret, rør inn melet jevnt og spe med melken. Smak til med salt og hvit pepper. La sausen småkoke minst 5 minutter.
Sendt inn av Aperitif
Dette er en nydelig pastasaus, som også kan brukes til laks og kjøtt.
Fiskesaus med paprika er deilig til hvit fisk, men prøv den også til lyst kjøtt som kylling, kalkun eller svin.
Sausen er veldig tykk og passer meget bra til Lasagne Verde Bolognese. Den karamelliserte løken og blandingen av forskjellig kjøtt gir en utrolig rikhet, fylde og balanse i sausen.
Sausen kan fryses, lag derfor gjerne dobbel porsjon. En sterk og kraftig saus som smaker godt en kald vinterdag.
Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.
Les hele sakenKlassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.
Les hele sakenSavennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.
Les hele sakenOg disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.
Les hele sakenVil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.
Les hele sakenDenne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.
Les hele saken