Şiş köfte - tyrkisk lammekebab med granateple-tzatziki
Foto: OksanaKiian

Şiş köfte - tyrkisk lammekebab med granateple-tzatziki

Disse lammekebabene er super saftige og smaker deilig av aromatisk krydder og friske urter. Granateple-tzatizkien er litt søt og fantastisk forfriskende.

Fremgangsmåte

  1. Skrell løken, og riv den med et rivjern eller i en foodproccesor. Plasser løken i en sikt og skvis ut mesteparten av væsken og overfør til en stor bolle.
  2. Plukk mynten av stilkene og finhakk sammen med persillebunten og ha over i bollen med løk.
  3. Rist pinjekjernene i en tørr panne, grovhakk og ha i bollen. Tilsett alle krydderne og bland godt.
  4. Ha i lammekjøttdeigen og inkorporer kjøttet i krydder-og urteblandingen. Form rundt grillspyd, dekk med plast og la stå i kjøleskapet i minst en time.
  5. Riv agurken med et rivjern. Bruk tørkepapir eller et rent kjøkkenhåndkle til å tørke agurken, sett til side.
  6. I en medium bolle, bland sammen yoghurt, finhakket hvitløk, olivenolje og eplesidereddik. Vend inn finhakket mynte, revet agurk og granateplefrø. Smak til med salt og pepper, og la stå kjøleskapet i minst 30 minutter.
  7. Pensle lammekebabene med litt olje før de grilles på høy varme til de er gyllne og gjennomstekt.

Server med salatblader, skiver av rødløk og granateple-tzatziki.

Her finner du flere kebaboppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her