Şiş köfte -tyrkisk lammekebab med granateple-tzatziki
Foto: OksanaKiian

Şiş köfte -tyrkisk lammekebab med granateple-tzatziki

Disse lammekebabene er super saftige og smaker deilig av aromatisk krydder og friske urter. Granateple-tzatizkien er litt søt og fantastisk forfriskende. Prøv denne oppskriften neste gang du drar frem grillen.

Fremgangsmåte

Skrell løken, og riv den med et rivjern eller i en foodproccesor. Plasser løken i en sikt og skvis ut mesteparten av væsken og overfør til en stor bolle. Plukk mynten av stilkene og finhakk sammen med persillebunten og ha over i bollen med løk.

Rist pinjekjernene i en tørr panne, grovhakk og ha i bollen. Tilsett alle krydderne og bland godt. Ha i lammekjøttdeigen og inkorporer kjøttet i krydder-og urteblandingen. Form rundt grillspyd, dekk med plast og la stå i kjøleskapet i minst en time.

Riv agurken med et rivjern. Bruk tørkepapir eller et rent kjøkkenhåndkle til å tørke agurken, sett til side. I en medium bolle, bland sammen yoghurt, finhakket hvitløk, olivenolje og eplesidereddik. Vend inn finhakket mynte, revet agurk og granateplefrø. Smak til med salt og pepper, og la stå kjøleskapet i minst 30 minutter.

Pensle lammekebabene med litt olje før de grilles på høy varme til de er gyllne og gjennomstekt. Server med tyrkiske flatbrød, salatblader, skiver av rødløk og granateple-tzatziki.

Se her for flere oppskrifter med lam

Her finner du flere kebaboppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen