Imamens yndlingsrett (Imam Bayildi) (Hellas)

Fremgangsmåte

Skjær stilkefestet av auberginene. Legg dem i en stor kasserolle og hell på kokende vann. Kok dem i 10 minutter. Legg dem over i kaldt vann og avkjøl i 10 minutter. Del dem i to og skrap ut mesteparten av kjøttet.

Legg skallene i smurt langpanne og hell 1 ss olje i hvert skall. Stek skallene ved 175 C i 30 minutter.

Stek i mellomtiden løk og hvitløk i oljen til løken er blank og myk. Tilsett tomater, kanel, sukker og litt salt og pepper.

Kok sausen på svak varme i 20 minutter eller til sausen er tykk. Hakk auberginekjøttet grovt, ha det i tomatsausen og kok i 10 minutter. Smak om nødvendig til med mer salt og pepper.

Fordel sausen i aubergineskallene og server dem varme eller kalde, som egen rett eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt.

Rettens navn kommer av at den er fantastisk god. Det fortelles at en muslimsk prest - en imam - ble servert denne retten og svimte av fordi den smakte så godt.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her