Indrefilet av elg med nøttepoteter, brokkolitimbal og viltsaus
Foto: Saaster

Indrefilet av elg med nøttepoteter, brokkolitimbal og viltsaus

Med indrefilet av elg er det duket for et festmåltid. Her er oppskriften med masse godt tilbehør.

Fremgangsmåte

Krydre kjøttet med salt og pepper. Svi det av fort i panne slik at det får en fin stekeskorpe.
 
Stek ferdig i ovn på 180 grader i ca 10 minutter. Indrefileten er medium stekt når kjøttsaften begynner å piple ut. La kjøttet hvile i 5 minutter.
 
Skrell potetene og hul ut små kuler med et noisette jern. Blansjer potetene i fem minutter, og stek ferdig i panne i ca 5 minutter.
 
Kutt brokkoli i små biter, og kok de til de er myke. Mos dem i foodprosessor, tilsett egg og smak til med salt og pepper. Ha i ildfast form, f.eks en sandkakeform, og stek i ovn på 180 grader i 8 minutter.
 
Skjær paprika i strimler, og fres raskt i panna.
 
Kok opp viltkraft og fløte, og la det småkoke. Om det koker i 3 timer vil sausen bli karamellisert. Den oppnår en rund og søt smak. Smak til med salt og pepper. 
 
Skogens konge er ganske mild i smaken og på Ongajoksetra får den møre indrefileten komme helt til sin rett med saus og tilbehør som ikke er for kraftige.

Her finner du mange oppskrifter med elg

Her finner du deilige retter med vilt

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Espen og Line Ottem, Ongajoksetra

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her