Indrefilet av svin med blåmuggostsaus
Foto: Objectif-photography

Indrefilet av svin med blåmuggostsaus

En fyldig blåmuggostsaus med sopp matcher den magre svinefileten veldig godt.

Fremgangsmåte

  1. Brun soppen i smør og tilsett crème fraîche, fløte, ost, cognac og soyasaus.
  2. Kok opp mens du rører.
  3. La sausen trekke ved svak varme i 15-20 minutter til den er tykk og kremaktig. Rør av og til.
  4. Skjær kjøttet i ca. 2 cm tykke skiver.
  5. Trykk skivene lett ut med hånden og brun dem i smør i stekepannen, ca. 4 minutter på hver side.
  6. Dryss på salt og pepper.
  7. La filetene hvile litt før de tas ut av pannen, men hold dem varme.
  8. Kok ut pannen med vann. Hell utkoket i sausen og la den koke opp igjen.
  9. Sprøstek baconskiver i tørr panne. Legg på et stykke kjøkkenpapir.
  10. Server fileten med sausen over eller ved siden av samt ovnsstekte poteter.
  11. Legg en skive sprøstekt bacon på toppen sammen med litt ruccula. 

Mange deilige retter med svinefilet du må prøve

Våre beste oppskrifter med blåmuggost

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her