Iskrem med vanilje & cookies og sjokoladeis, servert med klementiner, pepperkaker og brente mandler.

Iskrem med vanilje & cookies og sjokoladeis, servert med klementiner, pepperkaker og brente mandler.

Iskrem er en klassisk dessert. Sammen med myke pepperkaker, forfriskende klementiner og knasende mandler, tar du desserten til nye høyder.

Fremgangsmåte

Klementinene
Skjær av skallet med en skarp kniv. Del deretter klementinene i fire skiver.

De myke pepperkakene
Smelt smøret, bland alle ingrediensene sammen med en visp. Fordel røren i smurte muffins former 1/3 fulle og stek på 200°c i 8 minutter.

La de myke pepperkakene avkjøles til romtemperatur før de deles opp i biter. En hurtigvariant av denne er å bruke vanlige pepperkaker, og dele disse i grove biter.

Brente mandler
Ha vann, sukker og mandler I en liten gryte. Kok det hele på sterk varme mens du rører. Etter hvert vil vannet fordampe og sukkeret legger seg som en grå hinne rundt sukkeret, skru ned til medium styrke på ovnen og fortsett røringen.

Når du har oppnådd en dyp karamellfarge tilsetter du smøret, blander godt og heller mandlene på bakepapir. Avkjøles før mandlene grovhakkes med en kniv.

Servering
Scoop en kule av hver is per person. Disse legges på en liten tallerken med skiver av klementiner, biter med myke pepperkaker og grovhakkede brente mandler.

Her finner du flere deilige desserter med iskrem

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Kulinaris

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen