Iskrem med vanilje & cookies og sjokoladeis, servert med klementiner, pepperkaker og brente mandler.
Kulinaris

Iskrem med vanilje & cookies og sjokoladeis, servert med klementiner, pepperkaker og brente mandler.

Iskrem er en klassisk dessert. Sammen med myke pepperkaker, forfriskende klementiner og knasende mandler, tar du desserten til nye høyder.

Fremgangsmåte

Klementinene
Skjær av skallet med en skarp kniv. Del deretter klementinene i fire skiver.

De myke pepperkakene
Smelt smøret, bland alle ingrediensene sammen med en visp. Fordel røren i smurte muffins former 1/3 fulle og stek på 200°c i 8 minutter.

La de myke pepperkakene avkjøles til romtemperatur før de deles opp i biter. En hurtigvariant av denne er å bruke vanlige pepperkaker, og dele disse i grove biter.

Brente mandler
Ha vann, sukker og mandler I en liten gryte. Kok det hele på sterk varme mens du rører. Etter hvert vil vannet fordampe og sukkeret legger seg som en grå hinne rundt sukkeret, skru ned til medium styrke på ovnen og fortsett røringen.

Når du har oppnådd en dyp karamellfarge tilsetter du smøret, blander godt og heller mandlene på bakepapir. Avkjøles før mandlene grovhakkes med en kniv.

Servering
Scoop en kule av hver is per person. Disse legges på en liten tallerken med skiver av klementiner, biter med myke pepperkaker og grovhakkede brente mandler.

Her finner du flere deilige desserter med iskrem

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Kulinaris

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her