italiensk pizzabunn

Ingredienser
Nok til omtrent 6 pizzaer

Lag først en starter

1,5 dl vann
2 gram gjær
150 gram hvetemel
Bland sammen til du har en tjukk røre. La stå i kjøleskap over natta, eller i romtemperatur i noen timer til den begynner å putre. Lag deretter en ny deig bestående av:
2 dl vann
2-5 gram gjær
10-15 gram salt
325 gram mel

Fremgangsmåte

Bland deigene sammen og la stå og heve i alt fra en time til mange timer, så den begynner å heve seg godt. Dette blir en løs deig, så du trenger litt ekstra mel når du skal strekke deigen. Den skal aller helst behandles med hendene, ikke kjevles.

Steketips:

Hvis du ikke har en egen pizzaovn – det finnes små elektriske ovner som er ganske gode og ikke så dyre – bør du jobbe for å få ovnen så varm som mulig, og hvis du får tak i en pizzastein, så er det lurt å ha det i bunnen av ovnen. Du kan også bruke murstein, men det er litt mindre kurant.

Fyll

Det beste fyllet får du hvis du hakket gode tomater og presser vannet ut av dem med hendene. Bland dette med litt salt, eventuelt litt basilikum og hvitløk. Dette er ikke en saus, men gir en frisk og konsentrert tomatsmak. Alternativt kan du lage en pizzasaus ved å koke inn hakkede boksetomater til en tjukk saus og krydre med salt, hvitløk og urter.

Får du tak i ekte bøffelmozzarella er det bra. Riv osten i mindre biter.

Deretter er det temmelig fritt fram, men husk du trenger ikke så mye: Ansjos (på olje), kapers, pølse er godt, det samme er steinsopp. Skinke, basilikum, trøfler og rucola bør legges på like før servering.

Sendt inn av anne svanevik

Forsiden akkurat nå
God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen
Dagens rett

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen

Sommerkålen smaker fantastisk rå i en salat med en dressing som her. Matchet med bulgur, solmodne tomater og eventuelt litt spekemat, er middagen fullverdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her