Italiensk sitronpai
Dansukker.no

Italiensk sitronpai

Med både ricotta og mascarpone blir den kaken fyldig, og mektig nok, men ikke for søt. Her er oppskriften som du sikkert kommer til å bruke flere ganger-

Fremgangsmåte

  1. Kjevle ut deigen på melet bakebord til den blir ca. 5 cm større enn en form på 25 cm i diameter.
  2. Kle formen med deigen, og la deigen henge over kanten.
  3. Bland sammen begge ostesortene med sitronsaft og –skall, samt halvparten av sukkeret og 5 av eggeplommene.
  4. Stivpisk eggehvitene. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre i et par minutter. Vend dette inn i osteblandingen.
  5. Hell fyllet i formen og brett inn deigkanten over fyllet. Visp sammen den siste eggeplommen og pensle kanten med denne.
  6. Stek i ovn på midterste rille ved 175 °C i 30 minutter. Sett paien kjølig i minst 2 timer.

Tips:
Du kan bruke cottage cheese og rømme i stedet for ricotta og mascarpone. Rørosmeieriets er ekstra gode.

Se våre andre kakeoppskrifter med sitron

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Skreimølje med ny vri
Guide
Oppskrifter med torsketunge, skrei, lever og rogn

Skreimølje med ny vri

Med vinterens største mirakel, skreien, kan vi leke oss med både tilberedning og drikketilbehør. Her får du oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er det tomater og daggammelt brød som gjør jobben
Dagens rett
Pappa al pomodoro - italiensk brød- og tomatsuppe

Her er det tomater og daggammelt brød som gjør jobben

Denne tykke og gode suppen er aller best med solmodne tomater, ikke det som finnes mest av nå i januar, men det er fullt mulig å hjelpe til med modningsprosessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. februar i Oslo

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Har ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fiskegrateng føles faktisk litt luksuriøs
Dagens rett
Fiskegrateng med ostesaus

Denne fiskegrateng føles faktisk litt luksuriøs

Fiskegrateng er en enkel og fin middagsrett som ikke er spesielt vanskelig å snekre sammen. Den er også god å ha i bakhånd når du kommer sent hjem fra jobb og gjerne kan tenke deg noe varmt og lettvint.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen
Dagens rett
Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen

Reinsdyr er noe av det aller beste fra norsk natur. Tyttebær er på andreplass. Sammen smaker dette intet mindre enn genialt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her