Jordbærkremkake
Foto: Alf Børjesson

Jordbærkremkake

Denne kaken kalles også jordbærrand. Deilig og sommerlig. Og passe feststemt.

Fremgangsmåte

Grovhakk mandlene og del halvparten av jordbærene i små biter, resten skal benyttes til pyntingen.

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.

Ta de bløtlagte gelatinplatene ut av vannet. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i det kokende vannet.

Jordbærranden:
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Visp kremfløte til luftig krem.

Bland eggedosis, krem og vaniljekesam, og rør inn smeltet gelatin under konstant omrøring.

Vend de delte jordbærene og hakkede mandlene inn i kremen og hell den over i en rund form med hull i midten (rand-/ kabaretform) som rommer ca 1 liter.

Sett kremen kaldt og la den stivne i minimum 4 timer.

Ved servering:
Ta formen ut av kjøleskapet og dypp den raskt i varmt vann slik at kremranden slipper formen.
 

Hold serveringsfatet over formen og i en rask bevegelse hvelver du jordbærkremenkaken over.

Pynt med resten av jordbærene i midten av randen og bruk en sprøytepose til å ha stivpisket krem langs kanten før servering.

Her finner du flere lekre kaker til 17. mai

Herlige marsipan- og kremkaker

Og her finner du deilige bløtkaker

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Har du heller lyst til å bake en annen kake er det veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen