Jordbærkremkake
Foto: Alf Børjesson

Jordbærkremkake

Denne kaken kalles også jordbærrand. Deilig og sommerlig. Og passe feststemt.

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk mandlene og del halvparten av jordbærene i små biter, resten skal benyttes til pyntingen.
  2. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
  3. Ta de bløtlagte gelatinplatene ut av vannet. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i det kokende vannet.
    1. Jordbærranden:
      Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Visp kremfløte til luftig krem.
  4. Bland eggedosis, krem og vaniljekesam, og rør inn smeltet gelatin under konstant omrøring.
  5. Vend de delte jordbærene og hakkede mandlene inn i kremen og hell den over i en rund form med hull i midten (rand-/ kabaretform) som rommer ca 1 liter.
  6. Sett kremen kaldt og la den stivne i minimum 4 timer.
  7. Ved servering:
    Ta formen ut av kjøleskapet og dypp den raskt i varmt vann slik at kremranden slipper formen. Hold serveringsfatet over formen og i en rask bevegelse hvelver du jordbærkremenkaken over.

Pynt med resten av jordbærene i midten av randen og bruk en sprøytepose til å ha stivpisket krem langs kanten før servering.

Her finner du flere lekre kaker til 17. mai

Herlige marsipan- og kremkaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her