Hjertekake
Opplysningskontoret for meieriprodukter

Hjertekake

Ingredienser
5 gelatinplater
1 ½ dl kremfløte
150 g fruktyoghurt med røde bær
1 ½ dl kirsebærkompott
 
1 sukkerbrødbunn
 
Lokk/topping: 
1 dl kirsebærkompott (til dynking)
2 dl rød ferdiggele 
200 g hele dypfryste bringebær eller dypfryste jordbær
sjokoladehjerter 
2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca 10 minutter.

Visp kremfløten til luftig krem, og rør inn yoghurten og moset kirsebærkompott.

Ta de oppbløtte gelatinplatene ut av vannet og smelt de over middels varme i et egnet kokekar eller i en mikro. Avkjøl gelatinen noe og rør den inn i yoghurtmassen under omrøring.

Sett blandingen kaldt og sjekk etter ca. 30 minutter om den har begynt å stivne.

Del en sukkerbrødbunn i to horisontalt.

Bruk f. eks et stort pepperkakehjerte og stikk ut et hjerte av hver bunn. Eventuelt skjær ut et stort hjerte etter en pappmal og del det i to.

Legg det ene hjertet på et pent kakefat og smør et tynt lag med kirsebærkompott.

Når yoghurtfromasjen er nesten helt stiv, legges fromasjen jevnt utover hjertebunnen. Legg den andre bunnen oppå og klem forsiktig sammen slik at fromasjen begynner å tyte ut på sidene.

Bruk så en kakespade eller lignende og lag en glatt og loddrett kant rundt hele kaken. Pass på at kaken får lik høyde over det hele.

Lokk/topp:
Smør et tynt lag med kirsebærkompott på toppen. Smelt geleen over svak varme.

Plasser dypfryste bringebær, en etter en tett rundt kanten av hjertekaketoppen. Gjenta det hele i en rad innenfor.

Plasser to eller tre sjokoladehjerter på midten av kaken og fyll inn resten av hulrommet med bringebær. Hell forsiktig gele over bringebærene slik at hele toppen blir dekt med gele.

Bruk en bakepensel og smør gele over bringebærene, slik at alle bringebærene blir dekt med gele. Det vil renne noe gele nedover kanten, dette fjernes når geleen er stivnet.

Like før servering sprøytes eller smøres det luftig krem rundt kanten av kaken. Dette gjøres like før, slik at fargen i geleen ikke smitter over i kremen.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her