Peruansk lammegryte - Seco de Cordero
Foto: Matprat/Astrid Hals

Peruansk lammegryte - Seco de Cordero

Lammegryte passer utmerket som søndagsmiddag. Seco de Cordero – er peruviansk lammegryte og den svært smaksrik.

Fremgangsmåte

Skjær lammekjøttet i store terninger.
 
Ha hvitløk, salt, spisskummen og pepper i en morter. Knus til det er finmalt. Bland inn eddik og olivenolje. Legg lammekjøttet i marinaden, pass på at alle sider dekket av marinade. La det ligge i romtemperatur 2-3 timer, eller lenger i kjøleskap.
 
Ta kjøttet ut av marinaden, behold ca. 1 dl av marinaden. Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele og brun lammekjøttet på sterk varme. Brun kjøttet i flere omganger. Skru ned varmen og tilsett jalapeno, løk og salt. Rør rundt og la det surre i ca. 15. minutter.
 
Tilsett øl og kok gryteretten i ca. 15 minutter til nesten all væske er dampet bort. Tilsett oksekraft, kok opp og la det trekke ca. 1½ time til kjøttet er mørt.
 
Skrell potetene og del dem i fire. Ha potetene over i gryta og la det trekke videre til potetene er møre, ca. 20 minutter. Spe eventuelt med mer kraft. Like før servering tilsetter du resten av marinaden og finhakket koriander. Bland godt og la det få et raskt oppkok før du serverer.
 
 

Sendt inn av Matprat.no

Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til stjernerestauranten Savage i Oslo, opplev Franciacorta på sykkel, Etna rundt og et dypdykk i Oaxacas gastronomi og ekte mezcal.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her