Peruansk lammegryte - Seco de Cordero
Foto: Matprat/Astrid Hals

Peruansk lammegryte - Seco de Cordero

Lammegryte passer utmerket som søndagsmiddag. Seco de Cordero – er peruviansk lammegryte og den svært smaksrik.

Fremgangsmåte

Skjær lammekjøttet i store terninger.
 
Ha hvitløk, salt, spisskummen og pepper i en morter. Knus til det er finmalt. Bland inn eddik og olivenolje. Legg lammekjøttet i marinaden, pass på at alle sider dekket av marinade. La det ligge i romtemperatur 2-3 timer, eller lenger i kjøleskap.
 
Ta kjøttet ut av marinaden, behold ca. 1 dl av marinaden. Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele og brun lammekjøttet på sterk varme. Brun kjøttet i flere omganger. Skru ned varmen og tilsett jalapeno, løk og salt. Rør rundt og la det surre i ca. 15. minutter.
 
Tilsett øl og kok gryteretten i ca. 15 minutter til nesten all væske er dampet bort. Tilsett oksekraft, kok opp og la det trekke ca. 1½ time til kjøttet er mørt.
 
Skrell potetene og del dem i fire. Ha potetene over i gryta og la det trekke videre til potetene er møre, ca. 20 minutter. Spe eventuelt med mer kraft. Like før servering tilsetter du resten av marinaden og finhakket koriander. Bland godt og la det få et raskt oppkok før du serverer.
 
 

Sendt inn av Matprat.no

Forsiden akkurat nå
Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her